Birinin yapay zeka kullandığını tespit etmenin 1 kolay yolu

Yapay Zeka Kullanımını Anlamanın İpuçları

Son dönemlerde, ChatGPT gibi popüler yapay zeka araçlarının kullanımı artmakta ancak bu tür yapay zeka tarafından üretilen metinleri insanlar tarafından ayırt etmek bazen zor olabilir. Sosyal medyada paylaşılan bir video, bu ayrımı yapmanın basit bir yolunu ortaya koydu.

Bir kadın, ChatGPT’nin cevaplarında sıkça karşılaşılan bir ipucuna dikkat çekti. ChatGPT’nin metinlerinde genellikle uzun tirelerin bulunduğunu ve bu işaretin yapay zeka içeriklerinin belirgin bir özelliği olduğunu vurguladı. Bu uzun tire işareti, genellikle ChatGPT tarafından oluşturulan yanıtlarda sıkça görüldüğü için yapay zeka üretimi içerikleri anlamanın kolay bir yoludur.

Yapay Zeka Üretimi İçeriklerin İnsan Dokunuşundan Yoksun Olabileceği

Videodaki bir diğer kadın ise diğer bir yapay zeka işaretinden bahsetti. “Kişi, ChatGPT, kişi” yaklaşımına işaret ederek, yapay zekanın ürettiği içeriğin birine ait gibi görünse de aslında tamamen makine tarafından oluşturulduğuna değindi. Yapay zeka genellikle bir soruya mantıklı bir yanıt verse de bu yanıtlar genellikle insan dokunuşundan yoksun olabilir.

Yapay zeka içeriklerindeki bu belirgin izleri anlamanın bir yolu da metnin yapısına bakmaktan geçebilir. Yapay zeka sıklıkla çok resmi dil kullanır veya metnin akıcılığından yoksun olduğu için mekanik bir havaya sahip olabilir. Öte yandan içeriklerdeki kişisel dokunuş eksikliği ve aşırı genel ifadeler, yapay zeka tarafından üretilen içerikleri kolayca fark edilir hale getirebilir.

Related Posts

Samanyolu’nun mükemmel sır küresi! Uzayın mükemmel küresi bilim insanlarını şaşırttı

Avustralyalı bilim insanlarının Samanyolu Galaksisi’nde keşfettiği, neredeyse kusursuz bir küre şeklindeki süpernova kalıntısı, gökbilim dünyasında heyecan ve şaşkınlık oluşturdu. Antik Yunanca’da “mükemmel” anlamına gelen “Teleios” adıyla anılan bu …

Windows’un ünlü “Mavi Ekranı” tarih oluyor

Teknoloji tarihinin en ikonik simgelerinden biri olan “Blue Screen of Death” (BSOD) yani “Mavi Ekran”, Microsoft’un aldığı kararla artık yerini siyah bir ekrana bırakıyor. Yaklaşık 40 yıldır Windows kullanıcılarının korkulu rüyası olan bu ekranın renginin değişmesi, sadece görsel bir tercih değil; Microsoft’un güvenlik stratejisindeki köklü dönüşümün de bir parçası.

20 yaşındaki cihaz birden bire geri döndü: Kafa karıştıran güncelleme geldi

Microsoft, 2005 yılında piyasaya sürdüğü ve bugüne dek 84 milyon adet satan efsanevi oyun konsolu Xbox 360 için şaşırtıcı bir hamle yaptı. Kasım ayında 20 yaşına girecek olan konsol, uzun yıllar sonra ilk kez bir yazılım güncellemesi aldı.

Rubrik, Predibase’i bünyesine katıyor

Veri siber güvenliği alanında önde gelen şirketlerden Rubrik, çarşamba günü yaptığı açıklamayla Predibase’i satın alma niyetini duyurdu. Girişim sermayesi destekli bir startup olan Predibase, şirketlerin açık kaynak yapay zeka modellerini kendi …

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Beyin hayal ile gerçek arasındaki farkı böyle anlıyormuş

İnsan beyni, hayal ile gerçeği ayırt etme konusunda şaşırtıcı derecede basit bir mekanizmaya sahip olabilir. Neuron dergisinde 5 Haziran’da yayımlanan bir çalışmaya göre, beynin belirli bir bölgesindeki aktivite düzeyleri, bir şeyin gerçek olup olmadığını düşünmemizi sağlıyor — bunu gerçekten görüp görmediğimizden bağımsız olarak.