İBB Projesine Avrupa’dan Büyük Ödül

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Projesi, Avrupa’dan Prestijli Ödül Kazandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen Afet Odaklı Dijital İkiz projesi, The Council of Europe Development Bank (CEB) Sosyal Uyum Ödülleri’nde birincilik ödülüne layık görüldü.

The Council of Europe Development Bank (CEB) tarafından düzenlenen Sosyal Uyum yarışması, Karadağ’ın Budva kentinde gerçekleşti. Toplumsal fayda sağlayan projelerin değerlendirildiği altıncı ödül töreninde, 95 projenin yarıştığı arasından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projesi birinci seçilerek büyük bir başarı elde etti.

Çeşitli Ödüllerle Tanındı

Dijital İkiz projesi, IDC Türkiye CIO Zirvesi 2024’te üçüncülük, Seoul Smart City Prize 2024’te birincilik, IDC Türkiye DX Summit 2024’te ikincilik ve Global CIO Project of the Year 2025’te birincilik ödülleriyle de onurlandırılmıştı. Bu başarının ardından The Council of Europe Development Bank (CEB) Sosyal Uyum Ödülleri’nden de birincilikle dönen proje, önemli bir takdir ve ilgi topladı.

Doğal Afetlere Karşı Yenilikçi Çözümler

Afetlere karşı hazırlık konusunda çözüm ve yol haritası sunan Dijital İkiz projesi, veri analizi, simülasyonlar ve yapay zeka destekli süreç yönetimi ile afet öncesinde riskleri minimize etmeyi hedefliyor. İstanbul’un yanı sıra diğer dünya şehirleri için de model oluşturan proje, afet anında etkili ve koordineli bir müdahale sağlamayı amaçlıyor.

Hayat Kurtaran Dijital İkiz Projesi

Dijital İkiz projesi, İstanbul’un çeşitli verilerini entegre ederek olası afet senaryolarını simüle edebilen bir sanal model geliştirdi. Gelişmiş 3D şehir modellemesi ve yapay zeka teknolojileri ile acil durum müdahale planlamasını iyileştiren proje, gelecekte afetlere karşı daha hazırlıklı olmayı hedefliyor.

Kaynak: BYZHA (Beyaz Haber Ajansı)

Related Posts

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Beyin hayal ile gerçek arasındaki farkı böyle anlıyormuş

İnsan beyni, hayal ile gerçeği ayırt etme konusunda şaşırtıcı derecede basit bir mekanizmaya sahip olabilir. Neuron dergisinde 5 Haziran’da yayımlanan bir çalışmaya göre, beynin belirli bir bölgesindeki aktivite düzeyleri, bir şeyin gerçek olup olmadığını düşünmemizi sağlıyor — bunu gerçekten görüp görmediğimizden bağımsız olarak.

Nvidia’nın üst yöneticisinden yapay zekaya yönelik çağrı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’nın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, yapay zekanın büyük bir hızla geliştiğini belirterek, “Bu kadar hızlı gelişen bir teknoloji karşısında hayatta kalmanın yolu, ona adapte olmak.” dedi.

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

iOS 19 güncellemesini alacak iPhone modelleri

Apple haziranda iOS 19’u tanıtmaya hazırlanıyor. Bazı iPhone modellerine gelmeyecek olan yeni güncelleme, için liste yayınlandı.

İnternet trafiğinin yarısı botlardan oluşuyor

Siber güvenlik firması Imperva’nın 2025 Kötü Bot Raporu’na göre, 2024 yılı itibarıyla internet trafiğinin yüzde 51’i botlardan oluşuyor. Özellikle “kötü botlar” olarak adlandırılan zararlı yazılımlar, şimdiye dek kaydedilen en yüksek seviyeye ulaşmış durumda.