Birinin yapay zeka kullandığını tespit etmenin 1 kolay yolu

Yapay Zeka Kullanımını Anlamanın İpuçları

Son dönemlerde, ChatGPT gibi popüler yapay zeka araçlarının kullanımı artmakta ancak bu tür yapay zeka tarafından üretilen metinleri insanlar tarafından ayırt etmek bazen zor olabilir. Sosyal medyada paylaşılan bir video, bu ayrımı yapmanın basit bir yolunu ortaya koydu.

Bir kadın, ChatGPT’nin cevaplarında sıkça karşılaşılan bir ipucuna dikkat çekti. ChatGPT’nin metinlerinde genellikle uzun tirelerin bulunduğunu ve bu işaretin yapay zeka içeriklerinin belirgin bir özelliği olduğunu vurguladı. Bu uzun tire işareti, genellikle ChatGPT tarafından oluşturulan yanıtlarda sıkça görüldüğü için yapay zeka üretimi içerikleri anlamanın kolay bir yoludur.

Yapay Zeka Üretimi İçeriklerin İnsan Dokunuşundan Yoksun Olabileceği

Videodaki bir diğer kadın ise diğer bir yapay zeka işaretinden bahsetti. “Kişi, ChatGPT, kişi” yaklaşımına işaret ederek, yapay zekanın ürettiği içeriğin birine ait gibi görünse de aslında tamamen makine tarafından oluşturulduğuna değindi. Yapay zeka genellikle bir soruya mantıklı bir yanıt verse de bu yanıtlar genellikle insan dokunuşundan yoksun olabilir.

Yapay zeka içeriklerindeki bu belirgin izleri anlamanın bir yolu da metnin yapısına bakmaktan geçebilir. Yapay zeka sıklıkla çok resmi dil kullanır veya metnin akıcılığından yoksun olduğu için mekanik bir havaya sahip olabilir. Öte yandan içeriklerdeki kişisel dokunuş eksikliği ve aşırı genel ifadeler, yapay zeka tarafından üretilen içerikleri kolayca fark edilir hale getirebilir.

Related Posts

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Beyin hayal ile gerçek arasındaki farkı böyle anlıyormuş

İnsan beyni, hayal ile gerçeği ayırt etme konusunda şaşırtıcı derecede basit bir mekanizmaya sahip olabilir. Neuron dergisinde 5 Haziran’da yayımlanan bir çalışmaya göre, beynin belirli bir bölgesindeki aktivite düzeyleri, bir şeyin gerçek olup olmadığını düşünmemizi sağlıyor — bunu gerçekten görüp görmediğimizden bağımsız olarak.

Nvidia’nın üst yöneticisinden yapay zekaya yönelik çağrı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’nın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, yapay zekanın büyük bir hızla geliştiğini belirterek, “Bu kadar hızlı gelişen bir teknoloji karşısında hayatta kalmanın yolu, ona adapte olmak.” dedi.

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

iOS 19 güncellemesini alacak iPhone modelleri

Apple haziranda iOS 19’u tanıtmaya hazırlanıyor. Bazı iPhone modellerine gelmeyecek olan yeni güncelleme, için liste yayınlandı.

İnternet trafiğinin yarısı botlardan oluşuyor

Siber güvenlik firması Imperva’nın 2025 Kötü Bot Raporu’na göre, 2024 yılı itibarıyla internet trafiğinin yüzde 51’i botlardan oluşuyor. Özellikle “kötü botlar” olarak adlandırılan zararlı yazılımlar, şimdiye dek kaydedilen en yüksek seviyeye ulaşmış durumda.