500 milyon dolarlık adım atıldı: Akıllı telefonlar tarih olacak, yerine bu gelecek!

Yapay Zekanın Yeni Nesil Cihazları Akıllı Telefonları Geride Bırakabilir

Son dakika bilgilerine göre, yapay zeka teknolojisiyle geliştirilen yeni nesil cihazlar, akıllı telefonların yerini almak için hazırlanıyor. İşte presse-citron.net’in aktardığı teknoloji dünyasını sarsacak detaylar…

Şu anda, projeye dair çok az bilgi bulunuyor. Medyada “io Ürünleri” olarak anılan bu girişimin, ilk kez 2023 yılında gündeme geldiği belirtiliyor.

Projenin varlığı, Apple’ın eski tasarım şefi Jony Ive’ın 2024 yılında New York Times’a verdiği bir röportajda doğrulandı. Ayrıca, girişimin, yapay zeka teknolojisi kullanarak iPhone’a göre “toplumsal olarak daha az yıkıcı” bir ürün geliştirme üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Resmi bir kaynaktan alınmayan bu bilgilerin ihtiyatla karşılanması gerektiği vurgulanırken, girişimin satın alınması durumunda OpenAI’nin diğer şirket platformlarına olan bağımlılığını azaltarak, tamamen ChatGPT’nin yapay zekasına özel ve optimize edilmiş ürünler geliştirme fırsatı elde edebileceği belirtiliyor.

Bunun yanı sıra, The Information’a göre, OpenAI’nin “io Ürünleri”ni satın almak yerine işbirliği yapmayı tercih edebileceği de konuşuluyor. Girişimin, ev için bağlantılı nesneler de dahil olmak üzere çeşitli yapay zeka destekli cihaz konseptleri üzerinde çalıştığı aktarılıyor.

Yapay zeka ile optimize edilmiş bağlantılı nesneler yaratma çabalarının ilk örneği olduğu bilinen bu girişimin, daha önce Humane’in AI Pin gibi ürünler piyasaya sürülse de beklenen ilgiyi görmediği belirtiliyor. Girişim, Şubat ayında bu ürünlerin üretimini sonlandıracağını ve teknolojilerinin HP tarafından devralınacağını duyurdu.

Son dönemde üretken yapay zeka alanında yaşanan ilerlemelerin, bu tür ürünleri gelecekte daha cazip hale getirebileceği tahmin ediliyor. Artık soruları yanıtlamaktan öte, çeşitli eylemleri gerçekleştirebilen ve “ajan” olarak adlandırılan bir yapay zeka türünün varlığına dikkat çekiliyor.

OpenAI’nin geliştirdiği ve “Operatör” adını verdiği yapay zeka ajanının, çevrimiçi görevleri neredeyse tamamen otonom olarak yerine getirebildiği ifade ediliyor. Bu ilerlemeler, yapay zeka destekli cihazların gelecekteki potansiyeline büyük bir ilgi uyandırıyor.

Related Posts

Samanyolu’nun mükemmel sır küresi! Uzayın mükemmel küresi bilim insanlarını şaşırttı

Avustralyalı bilim insanlarının Samanyolu Galaksisi’nde keşfettiği, neredeyse kusursuz bir küre şeklindeki süpernova kalıntısı, gökbilim dünyasında heyecan ve şaşkınlık oluşturdu. Antik Yunanca’da “mükemmel” anlamına gelen “Teleios” adıyla anılan bu …

Windows’un ünlü “Mavi Ekranı” tarih oluyor

Teknoloji tarihinin en ikonik simgelerinden biri olan “Blue Screen of Death” (BSOD) yani “Mavi Ekran”, Microsoft’un aldığı kararla artık yerini siyah bir ekrana bırakıyor. Yaklaşık 40 yıldır Windows kullanıcılarının korkulu rüyası olan bu ekranın renginin değişmesi, sadece görsel bir tercih değil; Microsoft’un güvenlik stratejisindeki köklü dönüşümün de bir parçası.

20 yaşındaki cihaz birden bire geri döndü: Kafa karıştıran güncelleme geldi

Microsoft, 2005 yılında piyasaya sürdüğü ve bugüne dek 84 milyon adet satan efsanevi oyun konsolu Xbox 360 için şaşırtıcı bir hamle yaptı. Kasım ayında 20 yaşına girecek olan konsol, uzun yıllar sonra ilk kez bir yazılım güncellemesi aldı.

Rubrik, Predibase’i bünyesine katıyor

Veri siber güvenliği alanında önde gelen şirketlerden Rubrik, çarşamba günü yaptığı açıklamayla Predibase’i satın alma niyetini duyurdu. Girişim sermayesi destekli bir startup olan Predibase, şirketlerin açık kaynak yapay zeka modellerini kendi …

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Beyin hayal ile gerçek arasındaki farkı böyle anlıyormuş

İnsan beyni, hayal ile gerçeği ayırt etme konusunda şaşırtıcı derecede basit bir mekanizmaya sahip olabilir. Neuron dergisinde 5 Haziran’da yayımlanan bir çalışmaya göre, beynin belirli bir bölgesindeki aktivite düzeyleri, bir şeyin gerçek olup olmadığını düşünmemizi sağlıyor — bunu gerçekten görüp görmediğimizden bağımsız olarak.