Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Arginin: Görünmez bir Savaşçı

Vücutta adeta sağlık devrimi başlatan arginin, kan damarlarını açarak kalbi rahatlatıyor ve bağışıklığı yükseltiyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Kayalar, vücutta doğal olarak bulunan argininin pek çok alanda iyileştirici etkiye sahip olduğunu belirtiyor.

Kalp Sağlığı ve Arginin

Arginin, kan damarlarını genişleterek kan akışını artırır ve böylece kalp ve damar sağlığını destekler. Endotel adı verilen hücre tabakasını iyileştirerek damar sertliğini engelleyebilir.

Ciltte Canlılık ve Hızlı İyileşme

Arginin, kan dolaşımını hızlandırarak cildin daha iyi beslenmesini sağlar ve ciltteki hasarların daha hızlı onarılmasını destekler. Cildin elastikiyetini artırarak kırışıklıkları azaltabilir.

Cinsel Fonksiyonları Destekliyor

Argininin kan damarlarını genişletme özelliği, cinsel sağlık sorunlarını iyileştirebilir. Ayrıca mesane fonksiyonlarını da destekleyerek idrar yolu problemlerine iyi gelebilir.

Hormonları Dengeleyip Şekeri Düzenliyor

Arginin büyüme hormonu salınımını artırarak metabolizmayı düzenler. İnsülin direncini azaltarak kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, stres hormone dengesini sağlayarak ruh haline olumlu etki yapabilir.

Kas İskelet Sistemini Onarıyor

Arginin, kas dokusunun onarımı ve iyileşmesine önemli katkı sağlar. Egzersiz sonrası kas iyileşmesini hızlandırabilir ve kas kütlesini artırabilir.

Dikkatli Kullanmak Şart

Doktor kontrolünde kullanılması gereken arginin takviyeleri, özellikle sporcular ve fiziksel aktivite yapanlar tarafından tercih edilmektedir. Hipertansiyon, kalp damar tıkanıklığı olanlar ve bazı hastalıklar için risk oluşturabilir.

Bu Besinler Hayati Önemde

Arginin, kırmızı et, tavuk gibi hayvansal gıdaların yanı sıra mercimek, nohut, fasulye gibi bitkisel kaynaklarda da bulunur. Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler ve süt ürünleri de arginin içerir.

Related Posts

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Geçmeyen şişlikler masum değil: İlk belirtilere dikkat!

Boyun, koltuk altı veya kasıkta geçmeyen ağrısız şişlikler lenfoma belirtisi olabilir. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, lenfomanın belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında önemli bilgiler verdi.

Çocuğunuz ekran başında dakikalarca oturuyorsa…

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nevzat Aykut Bayrak, çocuklarda kabızlık şikayetlerinin arttığını belirtti. Ekran başında geçirilen uzun saatler, hareketsizlik ve yanlış beslenme bu sorunun temel nedenleri arasında yer alıyor.

Yazın favori tatlısı diş sağlığını tehdit ediyor mu? Dondurma tüketiminde bunlara dikkat!

Dondurmada bulunan şekerin, ağızdaki bakterilerle birleştiğinde asit ürettiğini ve bu asidin diş minesini aşındırabileceğini aktaran Çocuk Diş Hekimliği Dr. Öğr. Üyesi Elif Ayşe Tamtekin Erdoğan, havaların ısınmasıyla tüketimi artan dondurmanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde