Tüp bebek kliniğinde skandal hata: Kadın yanlışlıkla başka çiftin bebeğini doğurdu

Avustralya’nın Brisbane Kentinde Tüp Bebek Kliniğinde Skandal Hata!

Avustralya’nın Brisbane kentinde bulunan Monash IVF kliniğinde şok edici bir olay yaşandı. Tüp bebek tedavisi gören bir kadına, yanlışlıkla başka bir çifte ait embriyo yerleştirildi ve kadın bu embriyodan gelişen bebeği dünyaya getirdi.

Olay bu yılın Şubat ayında ortaya çıktı. Bebeği doğuran çift, embriyolarını başka bir kliniğe taşımak istediklerinde, beklenenden fazla embriyo olduğunu fark etti. Yapılan incelemede, kadına başka bir hastanın embriyosunun yerleştirildiği ortaya çıktı.

Monash IVF’in genel müdürü Michael Knaap, “Bu durumdan büyük üzüntü duyuyoruz ve ilgililerden özür diliyoruz. Yaptığımız ek kontroller sonucunda benzer bir olayın yaşanmadığından eminiz” açıklamasını yaptı. Klinik, hatayı insan hatasına bağladı.

Hata tespit edildikten sonra, hem bebeği doğuran aileye hem de embriyosu yanlışlıkla kullanılan aileye bir hafta içinde bilgi verildi. Ancak klinik, olayın ne zaman gerçekleştiği ve bebeğin şu anda kimin bakımında olduğu konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Güney Avustralya Üniversitesi’nden biyoetik uzmanı Dr. Hilary Bowman-Smart, “Bu durum, her iki aile için de trajik bir deneyim. Hem embriyosunu kaybeden aile hem de yanlışlıkla bebeği doğuran aile büyük psikolojik travma yaşıyor” dedi.

Bowman-Smart, ayrıca “Bu bebeği doğuran kadın için artık bu çocuk yabancı bir bebeğe dönüşmedi. Hamilelik ve doğum sürecini yaşadı” şeklinde ekledi.

Uzmanlara göre, tüp bebek tedavilerinde bu tür hatalar çok nadirdir. Melbourne Royal Women’s Hospital’dan Doç. Alex Polyakov, “Bu tür bir olayın meydana gelme olasılığı son derece düşüktür” dedi.

Kadın sağlığı uzmanı Dr. Fab Horta ise “Modern teknoloji ve kontrol sistemlerine rağmen böyle bir hatanın nasıl meydana geldiğini anlamak zor. Bu, insan faktörünün her zaman risk taşıdığının bir göstergesidir” yorumunu yaptı.

Monash IVF’in geçmişte hatalı genetik testler nedeniyle 700’den fazla eski hastaya 56 milyon Avustralya doları (yaklaşık 27 milyon İngiliz sterlini) tazminat ödemek zorunda kaldığı da hatırlatılmaktadır.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Geçmeyen şişlikler masum değil: İlk belirtilere dikkat!

Boyun, koltuk altı veya kasıkta geçmeyen ağrısız şişlikler lenfoma belirtisi olabilir. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, lenfomanın belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında önemli bilgiler verdi.

Çocuğunuz ekran başında dakikalarca oturuyorsa…

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nevzat Aykut Bayrak, çocuklarda kabızlık şikayetlerinin arttığını belirtti. Ekran başında geçirilen uzun saatler, hareketsizlik ve yanlış beslenme bu sorunun temel nedenleri arasında yer alıyor.

Yazın favori tatlısı diş sağlığını tehdit ediyor mu? Dondurma tüketiminde bunlara dikkat!

Dondurmada bulunan şekerin, ağızdaki bakterilerle birleştiğinde asit ürettiğini ve bu asidin diş minesini aşındırabileceğini aktaran Çocuk Diş Hekimliği Dr. Öğr. Üyesi Elif Ayşe Tamtekin Erdoğan, havaların ısınmasıyla tüketimi artan dondurmanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde