Meğer telefonu uyurken uçak moduna almak düşündüğünüzden daha fazlasını yapıyormuş

Gece Telefonu Uçak Moduna Almak Uykunuza İyi Gelebilir!

Çoğu kişi uyurken telefonunu yanında ayırmaz ama bir yandan da bunun zararını sorgular. Eğer siz de ‘Acaba zararlı mı?’ diye düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz. Son yıllarda birçok kişinin uyguladığı yöntemlerden biri, gece yatarken telefonunu uçak moduna alarak elektromanyetik dalgalardan korunmaya çalışması. Peki bu gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece dijital bir alışkanlık mı?

Uçak modu, cihazınızın hücresel veri, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS bağlantılarını kapattığı için arka planda çalışan birçok uygulama devre dışı kalır. Bu da gece boyunca daha az pil harcanmasını sağlar.

Uçak modundayken telefonunuza bildirim gelmez. Yani gece boyunca sosyal medyadan, mailden veya mesajlardan rahatsız edilmezsiniz. Kaliteli ve kesintisiz uyku isteyenler için bu ciddi bir avantaj.

ELEKTROMANYETİK DALGALAR AZALIR MI?

Uzmanlara göre, telefon aktif haldeyken düşük seviyede de olsa sürekli elektromanyetik sinyal yayar. Uçak modu açık olduğunda bu sinyaller kesildiği için özellikle başucunda şarjda duran telefonların potansiyel etkisi azalır. Bazı araştırmalar, uzun vadeli maruziyetin biyolojik etkileri olabileceğini söylese de bu konuda kesin bir bilimsel bir fikir birliği henüz yok fakat önlem almak isteyenler için uçak modu, risksiz bir çözüm.

Aynı zamanda telefonun uçak moduna alınması, sadece teknolojik değil, zihinsel bir kopuş anlamına da gelebilir. ‘Artık çevrimdışıyım’ hissi, uyku öncesi stresi azaltabilir.

KAPATMAK MI DAHA İYİ UÇAK MODUNA ALMAK MI?

Cihazı tamamen kapatmak sinyalleri de pili de tamamen sıfırlar ancak çoğu kişi alarm kurmak ya da acil aramalar için telefonu açık bırakmak istiyor. Bu durumda uçak modu daha dengeli bir çözüm sunuyor.

Related Posts

Fransa, X’in algoritmasını mercek altına aldı!

Fransa’da, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) ve yöneticileri hakkında, platformun algoritmasının yabancı müdahalelere olanak sağladığı şüphesiyle adli soruşturma başlatıldı. Paris Cumhuriyet Savcılığı, 9 Temmuz tarihinde resmi olarak …

Binlerce yıllık DNA’nın sırrı çözüldü: Tarımın başlangıcından günümüze süren tehdit!

Yeni yapılan bir antik DNA çalışması, insan-hayvan etkileşimlerinin tarih boyunca sağlık yapımızı nasıl dönüştürdüğünü gözler önüne seriyor. Araştırma, bulaşıcı hastalıkların 6 bin 500 yıl önce tarımla birlikte yayıldığını ve bu etkilerin hala günümüzde hissedildiğini ortaya koyuyor.

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Dev şirket duyurdu: İnternetin kuralları tamamen değişiyor!

İnternetin büyük bölümüne güç sağlayan altyapı şirketi Cloudflare, ‘internetin kurallarını tamamen değiştirdiğini’ duyurdu.

Yaz geldi, sakın aracınızı bu ağaçlara yaklaştırmayın: İkinci elde değeri çok düşüyor

Yaz aylarında serin bir gölge ararken, aracınızın gelecekteki değerini riske atmayın. Ağaç altına park etmeden önce, sadece gölgesine değil, türüne de dikkat edin.

Samanyolu’nun mükemmel sır küresi! Uzayın mükemmel küresi bilim insanlarını şaşırttı

Avustralyalı bilim insanlarının Samanyolu Galaksisi’nde keşfettiği, neredeyse kusursuz bir küre şeklindeki süpernova kalıntısı, gökbilim dünyasında heyecan ve şaşkınlık oluşturdu. Antik Yunanca’da “mükemmel” anlamına gelen “Teleios” adıyla anılan bu …