Makarnayı doğru haşlama sırrı ortaya çıktı: Daha az karbonhidrat alacaksınız

Uzmanlar, makarnanın doğru pişirme yönteminin vücudun aldığı karbonhidrat miktarını doğrudan etkileyebileceğini belirtiyor. Beslenme uzmanı Julia Farre, makarnayı “al dente” yani tam kıvamında pişirmenin önemine vurgu yapıyor.

Al dente pişirilen makarnanın, karbonhidratların vücut tarafından daha yavaş ve az emilmesini sağladığı ifade ediliyor. Böylece kan şekerinin daha dengeli yükselmesi ve uzun süre tokluk hissi vermesi sağlanıyor.

İtalya’nın yüksek makarna tüketimine rağmen düşük obezite oranına sahip olmasının sırrının sadece pişirme tekniği değil, aynı zamanda porsiyon kontrolü ve sos tercihi gibi alışkanlıklarda olduğu belirtiliyor.

Julia Farre, mükemmel bir makarna için pişirme önerilerini şu şekilde sıralıyor:

  • Bol tuzlu su kullanmak
  • Paket üzerindeki süreyi 1-2 dakika azaltarak pişirmek
  • Makarnayı soğuk suyla durulamamak
  • Süzdükten sonra sosla hemen buluşturmak

Uzmanlar, makarnanın yanı sıra eşlik eden malzemelere de dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Kızarmış domatesli, krema bazlı soslar ve aşırı peynir tüketiminin makarnanın sağlıklı özelliklerini gölgeleyebileceği belirtiliyor.

İdeal makarna tabaklarında, sebzelerle zenginleştirilmiş, az yağlı protein kaynakları içeren ve ölçülü porsiyonlarla sunulan tabakların olması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca, makarnayla birlikte ekmek tüketilmemesi gerektiği çünkü farklı karbonhidrat kaynaklarının bir araya gelmesi kan şekerinde ani yükselmelere yol açabiliyor.

Related Posts

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Geçmeyen şişlikler masum değil: İlk belirtilere dikkat!

Boyun, koltuk altı veya kasıkta geçmeyen ağrısız şişlikler lenfoma belirtisi olabilir. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, lenfomanın belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında önemli bilgiler verdi.

Çocuğunuz ekran başında dakikalarca oturuyorsa…

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nevzat Aykut Bayrak, çocuklarda kabızlık şikayetlerinin arttığını belirtti. Ekran başında geçirilen uzun saatler, hareketsizlik ve yanlış beslenme bu sorunun temel nedenleri arasında yer alıyor.

Yazın favori tatlısı diş sağlığını tehdit ediyor mu? Dondurma tüketiminde bunlara dikkat!

Dondurmada bulunan şekerin, ağızdaki bakterilerle birleştiğinde asit ürettiğini ve bu asidin diş minesini aşındırabileceğini aktaran Çocuk Diş Hekimliği Dr. Öğr. Üyesi Elif Ayşe Tamtekin Erdoğan, havaların ısınmasıyla tüketimi artan dondurmanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde