Av yasağı başlıyor ama balık tezgâhları boş kalmayacak

Bandırma Balık Hali’nde Büyük Tekneler Paydos, Küçük Tekneler Avcılığa Devam

15 Nisan itibarıyla gırgır adı verilen büyük balıkçı tekneleriyle avcılık yasaklandı. Ancak 12 metre altında bulunan küçük teknelerle avcılık faaliyeti sürdürülecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma Balık Hali’nde 15 Nisan’dan itibaren deniz av yasağı nedeniyle büyük tekneler faaliyetlerine ara verecek. Ancak 12 metre altındaki tekneler balık avlamaya devam edecek. Bununla birlikte, vatandaşlar arasında bu durumun yanlış anlaşıldığına dikkat çekiliyor. Yasağın başlamasıyla birlikte taze balık bulma konusunda endişe yaşayan birçok kişi, balık hallerindeki ürünlerin tazeliğinden şüphe duyuyor.

Uzun yıllardır Bandırma’da balıkçılık yapan Barış Yıldız, bu yanlış algının doğru olmadığını belirterek yasağın kapsamı hakkında önemli bilgiler verdi. Yıldız, 15 Nisan’dan itibaren sadece büyük gırgır teknelerine denizde av yasağı getirileceğini vurgulayarak, “Yasağın başlaması balık bulunamayacağı anlamına gelmez. Küçük tekneler ve olta balıkçıları avlanmaya devam edecek. Dolayısıyla daha taze ve günlük balıklar tezgahlarda yerini alacak” dedi.

Yıldız, yasağın küçük balıkçıları kapsamadığını ve bu yüzden her gün taze balık bulunabileceğini belirtti. “Balık azalabileceği için ertesi güne kalmaz, her gün taze gelir. Fiyatlar biraz artabilir ancak balık her gün taze olacak” diye ekledi.

Bandırma Balık Hali’nde Hamsi, Sardalya ve Levrek Bulunuyor

Barış Yıldız, Bandırma Balık Hali’nde şu anda hamsi, sardalya ve levrek gibi balıkların satışta olduğunu açıkladı. “İri hamsi şu anda mevcut, kilosu 300 TL. Sardalyenin kilosu 200 TL’ye, levreğin ise 250 TL civarında olduğunu belirtti. Hamsi ve sardalya yoğun ilgi görüyor. Levrek, çupra gibi yetiştiricilik balıkları ise yılın 12 ayı bulunabilir. Fiyatlar artabilir ancak balık her gün taze olacak. Vatandaşlarımız endişe etmemeli” diyerek balıkseverlere güvence verdi.

Related Posts

Karma yem çevreye kazandırıyor

Karma yem üretiminde büyüme adımlarını hızlandıran Ofis Yem, Adana yatırımını faaliyete geçirdi. Saatte 80 ton üretim kapasitesine sahip olan yeni tesis, Türkiye ve Ortadoğu’nun en yüksek kapasiteli ve en modern üretim altyapısına sahip yem fabrikalarından biri olarak üretime başladı.

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir