DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı 2025 İzmir’de Başladı

Bilişim Vadisi Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi’nden Oyun Geliştirme Kampı 2025

İzmir’de bu yıl düzenlenen DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı’na 250 oyun geliştirici katıldı. Anadolu Ajansı’nın “Global İletişim Ortağı” olduğu kamp, Bilişim Vadisi’nin İzmir kampüsünde gerçekleşiyor ve 18 Nisan tarihine kadar devam edecek.

DIGIAGE Direktörü Emre Yıldız, kampın açılışında yaptığı konuşmada, 2019’da sadece 50 bilgisayarlık bir laboratuvarla başlayan DIGIAGE’in, 2024 itibarıyla Türkiye’nin en aktif erken aşama oyun yatırım fonuna dönüştüğünü belirtti.

Diğer kamp etkinliklerine de değinen Yıldız, DIGIAGE’in şimdiye kadar düzenlediği 6 kampın büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Yıldız, kampın oyun geliştirmek isteyenlere mentörlük, hukuk, mali danışmanlık ve yatırım konularında destek sağladığını vurgulayarak, kampta ekip ruhunun ön planda olduğunun altını çizdi.

Oyun Geliştiriciler Kendilerini Tanıma Fırsatı Buluyor

Kampa katılan Başkent Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencisi Zeynep Topuz, 3 yıldır kamp etkinliklerini takip ettiğini belirterek, 2 boyutlu bir strateji oyunu geliştirdiklerini ve prototip aşamasında olduklarını söyledi. Oyunlarını diğer geliştiricilere tanıtmak ve geri bildirim almak istediklerini ifade eden Topuz, kamp sayesinde birçok farklı ekip ile tanışma ve projelerini geliştirme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Topuz’un yanı sıra, 42 Kocaeli Yazılım Okulu öğrencisi Zümrüt Genç de “Silvanis” adlı oyunlarını geliştirdiklerini ve yaz aylarında demosunu hazırlamayı hedeflediklerini aktardı. Genç, kampta birçok ekiple tanışıp geri bildirimler aldıklarını belirterek, kampın kendileri için değerli bir deneyim olduğunu söyledi.

Oyun tasarımı, yazılım, hukuk, animasyon ve yayıncılık alanlarındaki uzmanlardan oluşan ekipler tarafından kampta seminerler ve mentörlük oturumları düzenlenecek. Katılımcılar, sektöründe önde gelen isimlerden destek alarak projeler geliştirecek, oyunlarını ve ekiplerini tanıtacak ve oyun ekosistemine katılacaklar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Hüseyin Bağış – Teknoloji

Related Posts

Samanyolu’nun mükemmel sır küresi! Uzayın mükemmel küresi bilim insanlarını şaşırttı

Avustralyalı bilim insanlarının Samanyolu Galaksisi’nde keşfettiği, neredeyse kusursuz bir küre şeklindeki süpernova kalıntısı, gökbilim dünyasında heyecan ve şaşkınlık oluşturdu. Antik Yunanca’da “mükemmel” anlamına gelen “Teleios” adıyla anılan bu …

Windows’un ünlü “Mavi Ekranı” tarih oluyor

Teknoloji tarihinin en ikonik simgelerinden biri olan “Blue Screen of Death” (BSOD) yani “Mavi Ekran”, Microsoft’un aldığı kararla artık yerini siyah bir ekrana bırakıyor. Yaklaşık 40 yıldır Windows kullanıcılarının korkulu rüyası olan bu ekranın renginin değişmesi, sadece görsel bir tercih değil; Microsoft’un güvenlik stratejisindeki köklü dönüşümün de bir parçası.

20 yaşındaki cihaz birden bire geri döndü: Kafa karıştıran güncelleme geldi

Microsoft, 2005 yılında piyasaya sürdüğü ve bugüne dek 84 milyon adet satan efsanevi oyun konsolu Xbox 360 için şaşırtıcı bir hamle yaptı. Kasım ayında 20 yaşına girecek olan konsol, uzun yıllar sonra ilk kez bir yazılım güncellemesi aldı.

Rubrik, Predibase’i bünyesine katıyor

Veri siber güvenliği alanında önde gelen şirketlerden Rubrik, çarşamba günü yaptığı açıklamayla Predibase’i satın alma niyetini duyurdu. Girişim sermayesi destekli bir startup olan Predibase, şirketlerin açık kaynak yapay zeka modellerini kendi …

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Beyin hayal ile gerçek arasındaki farkı böyle anlıyormuş

İnsan beyni, hayal ile gerçeği ayırt etme konusunda şaşırtıcı derecede basit bir mekanizmaya sahip olabilir. Neuron dergisinde 5 Haziran’da yayımlanan bir çalışmaya göre, beynin belirli bir bölgesindeki aktivite düzeyleri, bir şeyin gerçek olup olmadığını düşünmemizi sağlıyor — bunu gerçekten görüp görmediğimizden bağımsız olarak.