Dr. Ekrem Teymur’dan yapay zekanın habercilikte kullanımına ilişkin uyarılar

Kayseri Valiliği Katkılarıyla Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı Düzenlendi

Kayseri Valiliği’nin destekleriyle, Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel’in öncülüğünde gerçekleştirilen “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” Kayseri’de düzenlendi. Haberler.com Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Teymur, Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur ve medya ile bilişim dünyasından birçok önemli ismin katıldığı çalıştayda, konuşmacılar gazetecilik ve dijital medyanın geleceği üzerine önemli konuları ele aldılar. İki oturum şeklinde gerçekleşen etkinlikte, medya ve bilişim dünyasının önde gelen temsilcileri genç gazetecilere mesleki deneyimlerini aktardı.

“Hayati Önem Taşıyan Sonuçlar Doğurabilir”

Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştayda Haberler.com Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Teymur, “Yapay Zeka Nasıl Çalışır?” başlıklı konuşmasında yapay zekanın doğasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Teymur, medyada etik ve manipülasyon konularının ele alındığı diğer oturumlara atıfta bulunarak, haberciliğin sunumunda yaşanan hataların sadece mesleki zorluklar olmadığını, aynı zamanda hayati önem taşıyan sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

“Hem Avantaj Hem Risk Taşıyor”

Teymur, yapay zekanın temel çalışma prensiplerini anlatırken, bu teknolojinin topladığı verilerle sonuçlar ürettiğini belirtti. Yapay zeka uygulamalarının radikal çözümler yerine genel ve ılımlı yanıtlar verdiğine dikkat çeken Teymur, bu teknolojinin hem avantajları hem de riskleri olduğunu vurguladı. Özellikle yanlış düzenleme işlemlerinin haber içeriğinde ciddi hatalara yol açabileceğine örnekler verdi.

Medyada Teknolojik Gelişmelerin Etkisi

Çalıştay, dijitalleşmenin habercilik mesleğini nasıl etkilediğini gösterirken, medya sektöründeki teknolojik gelişmelerin artan etkisini tartışmaya açtı. Katılımcılar, elde ettikleri deneyimlerin geleceğin medya ortamında önemli bir rol oynayacağını belirttiler. Yapay zekanın ve dijital medyanın habercilik alanında sadece fırsatlar sunmakla kalmayıp kullanılmadığı takdirde büyük riskler içerdiği üzerinde duruldu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Related Posts

Samanyolu’nun mükemmel sır küresi! Uzayın mükemmel küresi bilim insanlarını şaşırttı

Avustralyalı bilim insanlarının Samanyolu Galaksisi’nde keşfettiği, neredeyse kusursuz bir küre şeklindeki süpernova kalıntısı, gökbilim dünyasında heyecan ve şaşkınlık oluşturdu. Antik Yunanca’da “mükemmel” anlamına gelen “Teleios” adıyla anılan bu …

Windows’un ünlü “Mavi Ekranı” tarih oluyor

Teknoloji tarihinin en ikonik simgelerinden biri olan “Blue Screen of Death” (BSOD) yani “Mavi Ekran”, Microsoft’un aldığı kararla artık yerini siyah bir ekrana bırakıyor. Yaklaşık 40 yıldır Windows kullanıcılarının korkulu rüyası olan bu ekranın renginin değişmesi, sadece görsel bir tercih değil; Microsoft’un güvenlik stratejisindeki köklü dönüşümün de bir parçası.

20 yaşındaki cihaz birden bire geri döndü: Kafa karıştıran güncelleme geldi

Microsoft, 2005 yılında piyasaya sürdüğü ve bugüne dek 84 milyon adet satan efsanevi oyun konsolu Xbox 360 için şaşırtıcı bir hamle yaptı. Kasım ayında 20 yaşına girecek olan konsol, uzun yıllar sonra ilk kez bir yazılım güncellemesi aldı.

Rubrik, Predibase’i bünyesine katıyor

Veri siber güvenliği alanında önde gelen şirketlerden Rubrik, çarşamba günü yaptığı açıklamayla Predibase’i satın alma niyetini duyurdu. Girişim sermayesi destekli bir startup olan Predibase, şirketlerin açık kaynak yapay zeka modellerini kendi …

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Beyin hayal ile gerçek arasındaki farkı böyle anlıyormuş

İnsan beyni, hayal ile gerçeği ayırt etme konusunda şaşırtıcı derecede basit bir mekanizmaya sahip olabilir. Neuron dergisinde 5 Haziran’da yayımlanan bir çalışmaya göre, beynin belirli bir bölgesindeki aktivite düzeyleri, bir şeyin gerçek olup olmadığını düşünmemizi sağlıyor — bunu gerçekten görüp görmediğimizden bağımsız olarak.