11 yıl arayla 2 böbrek nakli ile hayata tutundu

İzmir’de Bağışçı Yakınlarıyla İki Kez Yeniden Doğdu!

İzmirli bir tekstil fabrikasında malulen emekli olan Fatma Peker, 2009 yılında Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde yaşadığı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Ayaklarında şişme, yüzünde sarılık ve yüksek tansiyon şikayetleriyle hastaneye giden Peker’e yapılan tetkikler sonucunda böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Tedavi süreci, 10 ay boyunca diyalizde geçen Peker, 2010 yılında Acıbadem Kent Hastanesi Böbrek Nakli Bölümü’ne başvurdu. Eski eşi Ahmet Barış Kımız’ın böbreğiyle uyumlu olduğu belirlenen Peker, başarılı bir operasyonla eski eşinden aldığı böbrekle sağlığına kavuştu.

‘ÇOK MUTLUYUM’

İlk böbrek naklinin üzerinden geçen 8 yıl sonra enfeksiyon nedeniyle böbrek fonksiyonlarını kaybeden Peker için kardeşi Ahmet Peker, 2021 yılında böbreğini bağışladı. Operasyonun ardından pastalarla kutlanan bu özel gün, sağlık ekibi tarafından anlamı büyük bir başarı olarak kabul edildi.

Fatma Peker, “Çok mutluyum. Düzenli hayatıma devam ediyorum. Yaklaşık 10 ay diyalize girdikten sonra sağlıklı bir şekilde rutin hayatıma döndüm. Sağlığımı, şükürler olsun ki doktorlarım sayesinde kazandım” ifadelerini kullandı.

‘HERKESİN ORGAN BAĞIŞI YAPMASINI İSTERİM’

Yeniden nakil olma olasılığıyla karşı karşıya kalan Peker, sağlık durumunda yaşadığı sıkıntılara rağmen umudunu koruyor. Peker, organ bağışının önemini vurgulayarak, “Şu an her şey yolunda. Organ bağışının ne kadar hayati olduğunu unutmamak gerek. Kardeşim ve eski eşim bana organlarını bağışladılar. Bu süreçte çok şanslıyım. Düzenli kontrollerim devam ediyor. Nakil sonrası hayatımın eskisinden çok daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Moral, bu süreçte gerçekten çok büyük bir etken” şeklinde konuştu.

‘ORGAN BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ’

Acıbadem Kent Hastanesi Böbrek Nakli Bölüm Başkanı Uzman Dr. Işık Hasan Özgü, yapılan canlıdan böbrek nakillerinin uzun vadeli başarılarıyla ön plana çıktığını belirtti. Özgü, “Bu programı 15 yıl önce başlattık ve o günden beri birçok hastamızı sağlıklarına kavuşturduk. Organ bağışının yaşamlar kurtardığını her fırsatta hatırlatmak gerekiyor. Toplumun bu konuda bilinçlenmesi son derece önemli. Yapılan her bağış, bir umut demek” açıklamasında bulundu.

Related Posts

‘Çağımızın hastalığı’ hemoroid: Nasıl önleriz, nasıl başa çıkarız?

Basur ve mayasıl adıyla da bilinen hemoroid, dünya genelinde çok sayıda kişiyi etkileyen ve ciddi rahatsızlık verebilen bir hastalık. Ancak uzmanlar hem hastalıktan kaçınmak hem de tedavi etmek için yaşam biçiminde kalıcı değişiklikler yapılması gerektiğini söylüyor.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Deprem kadar tehlikeli! Panik hali yaralanmalara neden oluyor

Depremde fiziksel güvenliğiniz kadar sakinliğinizi ve ruh sağlığınızı korumanız da hayati önem taşıyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.

Diş Sıkma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş sıkma alışkanlığı, yetişkinlerde olduğu gibi, çocukların da çoğu zaman farkında olmadan gelişebilir Uzmanlar bu konu hakkında bilgi verdi.