Tarihi kilise gün yüzüne çıkıyor: 30 mezar bulundu

Listra Antik Kenti’nde Yapılan Kazı Çalışmaları Sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi’nin destekleriyle Hatunsaray ve Botsa Mahallesi’nde bulunan antik höyükte kazı çalışmaları bu yıl başlatıldı.

NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Mete Mimiroğlu’nun başkanlığını yaptığı kazı çalışmaları, Listra adıyla bilinen antik kentin Hristiyanlığın yayılmasında önemli bir rol oynayan Aziz Pavlus’un ziyaret ettiği ve mucizeler gösterdiği yer olmasıyla dikkat çekiyor.

Listra höyüğünde Batılı sanatçıların eserlerinde de yer alan bir kilisenin kalıntıları gün yüzüne çıkarılmıştır. Ayrıca, kilise çevresinde önemli eserler bulunmuştur.

Mimiroğlu, Listra Antik Kenti’nin Roma dönemine ait bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, buranın Likaonya eyaletinde önemli bir kent olduğunu ve Aziz Pavlus’un sıkça ziyaret ettiği bir yer olduğunu ifade etmiştir.

Mimiroğlu ayrıca, kazı çalışmalarının ilk aşamasının tamamlandığını ve Listra Kilisesi olarak adlandırılan yapının üçte birlik kısmının gün yüzüne çıkarıldığını belirtmiştir. Kilisenin oldukça zengin bir süsleme programına sahip olduğu ve çevresinde bir mezarlık alanı bulunduğu da kazılar sonucunda ortaya çıkarılmıştır.

Kazı çalışmalarının Geleceğe Miras Projesi kapsamında desteklendiğini vurgulayan Mimiroğlu, kilisenin tamamının kazılmasını hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalışmaların kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğünü belirtmiştir.

Related Posts

“Abi” dizisi geliyor: Kenan İmirzalıoğlu ekranlara dönecek

“Abi” dizisi geliyor: Kenan İmirzalıoğlu ekranlara dönecek

Kabataş’ın gururu

Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Deniz Güler yurtdışındaki 30 farklı üniversiteden burslu kabul alarak köklü lisenin tarihine adını rekorla yazdırdı. Berkeley, California, Toronto ve British Columbia gibi üniversitelerden kabul alan Güler, dünyanın en iyi 11’inci üniversitesi olan Pennsylvania Üniversitesi’nde biyofizik okumayı tercih etti.

AÖL SINAV TARİHLERİ 2025: AÖL sınavları ne zaman? MEB 2024 2025 Açık Lise 3. Dönem sınav takvimi!

MEB AÖL 3. Dönem sınavları ne zaman yapılacak, sorusu Temmuz ayının gelmesiyle beraber Açık Lise öğrencilerinin yoğunlaştığı konulardan oldu. Açık Öğretim Lisesi 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri tamamlandı. Yapılan resmi açıklamaya göre 3. dönem açık lise sınavları temmuz ayında gerçekleşecek ve öğrenciler açık lise sınav giriş belgelerini söz konusu sınavdan önce MEB.gov.tr duyurusu ile alabilecekler. Söz konusu Açık Öğretim Lisesi sınavları öncesi AÖL sınav giriş belgesi sorgulama ekranı MEB duyurusu ile erişime açılacak. Öğrenciler dönem sınavlarına fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi ile girecekler. Sınav giriş belgesinde fotoğrafı bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacak. İşte, Açık Öğretim Lisesi 2024 2025 AÖL sınav takvimi hakkında bilgiler.

Bu yıl okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitecek 2025? | Okulların açılmasına kaç gün var, Eylül’ün kaçında açılacak? MEB 2025-2026 eğitim öğretim takvimi!

Okulların açılış tarihi 2025, milyonlarca veli ve öğrencinin şimdiden gündemine geldi. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 20 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline girdi. Eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacağı yaz tatili sonrası öğrenciler, eylül ayında yeniden ders başı yapacaklar. Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre her sene olduğu gibi ilkokul 1. sınıflar ile anaokulları bir hafta erken ders başı yapacak. Buna göre yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerin mesleki çalışmaları, 1 Eylül Pazartesi başlayacak. Peki, okullar ne zaman açılacak, yaz tatili kaç gün? Okulların açılmasına ne kadar var? İşte, 2025 2025 MEB çalışma takvimi ile okulların açılacağı tarih bilgisi.

Öğretmenler Kadıköy’den iktidara çağrıda bulundu

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Kadıköy’den Ankara’ya “Büyük Öğretmen Yürüyüşü” adını verdikleri bir yürüyüş başlattı. Yürüyüş öncesinde yapılan açıklamada “Biz yaşamak istiyoruz. Biz mesleğimize devam etmek istiyoruz” denildi.

Türkiye’deki ABD üsleri ve yerleri: İncirlik Üssü nerede? Türkiye’de ABD üssü var mı, kaç tane ABD üssü var, hangi şehirlerde?

İran’ın Katar ve Irak’taki ABD üslerine yönelik saldırısı sonrası gözler yeniden Türkiye’deki ABD üslerine çevrildi. Özellikle Adana’daki İncirlik Hava Üssü ve Kürecik Radar Üsleri, ABD ve NATO için kritik öneme sahip olması yönüyle dikkat çekiyor. Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği’ne karşı önemli rol oynayan İncirlik Üssü, Washington’un 1974’teki Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle Türkiye’ye silah ambargosu uygulaması üzerine 25 Temmuz 1975 tarihli Bakanlar Kurulu kararnamesiyle ABD’nin kullanımına kapatılmış, sadece NATO’nun yararlanmasına imkân tanınmıştı. Peki, İncirlik Üssü nerede? Türkiye’de ABD üssü var mı, kaç tane ABD üssü var, hangi şehirde? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.