5.5G teknolojisiyle iş dünyasında yeni bir dönem başlayacak

5.5G Teknolojisi İş Dünyasında Yenilikler Getiriyor

Mobil iletişimin dönüşümü devam ediyor ve 5.5G teknolojisinin yükselişiyle birlikte iş dünyası için yeni ufuklar açılıyor.

Türkiye’nin 2026 yılında 5.5G’ye geçiş yapacağını duyurması, bu teknolojinin hayatımıza hızla gireceğinin bir işareti. AGS Global Araştırma Kurucusu Ahmet Güler’e göre, 5.5G sadece teknik bir güncelleme değil, iş süreçlerinde köklü değişikliklere neden olacak.

Mobil İlerlemeler Ekonomiyi Etkiliyor

Uluslararası araştırmalar mobil teknolojinin ekonomik büyümeyle doğrudan ilişkili olduğunu ortaya koyuyor. Mobil penetrasyondaki her %10’luk artışın küresel gayrisafi hasılayı yaklaşık %1 artırdığı belirtiliyor. Üst seviye mobil teknolojiye geçişin bu etkiyi arttırarak 2035 yılına kadar küresel ekonomiye 13,2 trilyon dolarlık katkı ve 22,3 milyon istihdam sağlayabileceği tahmin ediliyor.

Dijital Altyapıda Yeni Olanaklar

5.5G’nin daha geniş kitlelere ulaşması, dijital altyapının daha dengeli bir şekilde yayılmasını sağlayabilir. Bu durum, Türk şirketlerinin uluslararası arenada daha iyi rekabet edebilmesine olanak tanıyabilir.

Aynı zamanda, Endüstri 4.0 uygulamaları daha yaygın hale gelecek, üretim ve lojistik süreçlerinde daha fazla yer bulacak. Otomasyon sistemlerinin artmasıyla birlikte iş süreçlerinin daha entegre hale gelmesi beklenirken, gelişmiş siber güvenlik çözümleriyle bağlantı sorunlarının azaltılması hedefleniyor.

İşletmeler İçin Yeni Düzenlemeler

Ahmet Güler’e göre, 5.5G teknolojisi sadece teknik bir gelişme değil, aynı zamanda iş dünyasında büyük bir dönüşüm gerektiriyor. Bu yeni teknoloji, hız, güvenilirlik ve esneklik gibi kavramları yeniden tanımlamamızı gerektiriyor.

Related Posts

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Beyin hayal ile gerçek arasındaki farkı böyle anlıyormuş

İnsan beyni, hayal ile gerçeği ayırt etme konusunda şaşırtıcı derecede basit bir mekanizmaya sahip olabilir. Neuron dergisinde 5 Haziran’da yayımlanan bir çalışmaya göre, beynin belirli bir bölgesindeki aktivite düzeyleri, bir şeyin gerçek olup olmadığını düşünmemizi sağlıyor — bunu gerçekten görüp görmediğimizden bağımsız olarak.

Nvidia’nın üst yöneticisinden yapay zekaya yönelik çağrı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’nın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, yapay zekanın büyük bir hızla geliştiğini belirterek, “Bu kadar hızlı gelişen bir teknoloji karşısında hayatta kalmanın yolu, ona adapte olmak.” dedi.

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

iOS 19 güncellemesini alacak iPhone modelleri

Apple haziranda iOS 19’u tanıtmaya hazırlanıyor. Bazı iPhone modellerine gelmeyecek olan yeni güncelleme, için liste yayınlandı.

İnternet trafiğinin yarısı botlardan oluşuyor

Siber güvenlik firması Imperva’nın 2025 Kötü Bot Raporu’na göre, 2024 yılı itibarıyla internet trafiğinin yüzde 51’i botlardan oluşuyor. Özellikle “kötü botlar” olarak adlandırılan zararlı yazılımlar, şimdiye dek kaydedilen en yüksek seviyeye ulaşmış durumda.